Портал за строителство, къртене на бетон, чистене и изовзване.

Потърсете ни на: 0899 / 11 99 98

Завърши строежът на магистрала Тракия

Публикувано от admin на 16 - юли - 2013

С откриването на последните 34 км от автомагистрала „Тракия” между Зимница и Карнобат ще пътуваме с около 3 часа по-бързо до морето. Това заяви на 15 юли при откриването на готовата отсечка Десислава Терзиева, министър на регионалното развитие. Отсечката бе отворена за движение около 14:00 часа и така общата дължина на “Тракия” вече е 360 км.

Според министъра завършването на аутобана между София и Бургас показва възможностите на българите, когато работят заедно.  „С пари от еврофондовете през последните години построихме последните 115 км от магистралата”, подчерта министърът и добави, че сега вниманието е насочено към останалите проекти които са част от европейските транспортни коридори. „Тези инвестиции генерират растеж и заетост”, добави тя.

Министър Терзиева информира още, че до края на месеца ще бъде пуснат и лот 1 на „Струма”, а през август и връзката на автомагистрала „Хемус” със столичния околовръстен път. Шефът на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) инж. Лазар  Лазаров определи завършването на последните 34  км от „Тракия” като край не само на строителството на автомагистралата, но и край на една епоха. Лазаров обеща още да бъдат сменени сгрешените табели по магистралата. По думите му до края на месеца ще бъдат монтирани и 44 химически тоалетни на трасето от Чирпан до Бургас. Председателят на регионалната комисия в парламента Димчо Михалевски определи пускането на последната отсечка от „Тракия” като заслуга на всички правителства, които са били на власт от започването на строителството й преди 40 години. Според него сега предстои по-важното – всяко строителство и завършване на магистрали да стане делник „Не бива да забравяме, че за последните 3 лота получихме 250 млн. евро финансиране от еврофондовете”, каза още депутатът. Иван Иванов, представител на „Тракия IV”, строител на последния лот на аутобана до Бургас изрази благодарност на Първа инвестиционна банка за съдействието за продължаване на проекта.Стойността на безвъзмездната финансова помощ за изграждането на трите лота от Стара Загора до Карнобат е 699 648 287 лв. с ДДС. Кохезионният фонд на ЕС отпусна 513 970 279 лв., а от държавния бюджет са инвестирани 185 678 007 лв.

Откриването на последната отсечка от магистралата, предоставя възможност на бизнеса и в частност на строителните компании, между които се числи и Кърти Бетон.КОМ да достигат клиентите си из цялата страна много по-бързо, като пестят време и средства. Това със сигурност ще спомогне на възстановяването на българската икономика и ще доближи стандарта ни на живот до този на средния европеец.

Източник: monitor.bg
Снимка: Борис Войнарович

Категории: Новини
  • Абонирайте се за RSS
  • Нашата Facebook страница

Търсене в сайта

Популярни публикации

Къртене в апартамент...

С разрастването на икономическата криза в България, все повече фирми ...

Добре дошли!

Добре дошли в порталния сайт за къртене, чистене и извозване ...

Цените на жилищата...

Цените на жилищата продължиха да падат 11-о поредно тримесечие, отчете ...

Подновяваме и водопроводи...

Със средства по оперативни програми ще можем да подновим и ...

Строителството у нас...

България е сред трите държави в Европейския съюз, в които ...